Daredevil'de Farklı Bir Şey Var Mı?


Daredevil, bu sene ilk sezonu yayınlanan bir Marvel dizisi. Dizi kıtlığı çekenler için kaliteli ve izlenebilir bir yapım olarak önerilebilir.

Süper kahramanımız Matt Murdock'u diğer süper kahramanlardan farklı kılan kör olması ve diğer duyularının aşırı güçlü olması. Geçmişi acıların çocuğu kıvamında, annesi ölmüş, babası da sonradan ölecek bir boksör, kendi de çocuk yaşta bir kimyasala maruz kalıp kör kalmış. Dizinin hoşuma giden yönlerinden biri körlüğün avantaj olarak sunulması ve bir körün günlük yaşamını güzel bir şekilde yansıtması. Charlie Cox'tan bir Al Pacino performansı beklemiyoruz elbette ama bence kendi payına düşenin üstesinden gayet iyi gelmiş.

Dizide benim hoşuma giden ayrıntılardan biri de Matt Murdock'un en yakın arkadaşı Foggy Nelson ile kurduğu bürodaki maceraları. Üniversiteyi birlikte okuyan ikili birlikte iş yapmaya karar veriyorlar. Küçücük bir ofisin kapısındaki tabela elleriyle şirket adını yazdıkları bir kağıt. Yeni kuruldukları ve referansları olmadığı için müşterisizlikten meteliğe kurşun atmalar. Bu arada dizinin bütün karakterleri yerli yerinde, özellikle iki arkadaş çok sempatik. O yüzden onların maceralarına ortak olabiliyorsunuz.

Kötü adam


Dizinin kozlarından birisi kötü adamı. Vincent D'Onofrio burada tamamen tıraşlı ve tanınmayacak halde. Yaş ve deneyim açısından diğer oyunculara kıyasla oyunculuk eğitimi veriyor diyebiliriz. Çocukluktan travmaları olan, tam manasıyla psikopat ama bir yandan da sevdiklerine karşı merhametli ve fedakar olan ilginç bir kötü adam Wilson Fisk.

Sevgilisi ise bir resim galerisinin sahibi olan çekici Vanessa Marianna. Vanessa Wilson'ı olduğu gibi kabul ediyor ama birbirlerine ne ara o kadar tutkuyla aşık olduklarını açıkçası anlamadım. Neyse... Kötü adam öyle güçlü bir karakter ki sezon boyunca yer yer başkahramanın da önüne geçti.

Kadın karakterler


Diziye yapabileceğim eleştiri yine kadın karakterler yönünden olacak. Süper kahraman dizilerinde ve filmlerinde kadın karakterler hep geride kalıyor ama buna alışmaya niyetim yok, hep değineceğim. Kadınlar askında bir erkeğe bağımlı olmayan özgür karakterler gibi görünüyorlarsa da yine ya aşk ya kurtarılma yoluyla varlıkları onaylanıyor gibi.

Karen Page (Deborah Ann Woll), şirkete üçüncü kişi olarak geliyor ama ortak değil. Onu haksız yere suçlandığı cinayetten yine bizimkiler çıkarıyor. Claire Temple (Rosario Dawson), Matt'i çöpten yarı ölü halde bulup hemşirelik becerisiyle tedavi ediyor ama sezonun geri kalanında sadece acil anlarda ilk yardım ve pansuman yapan bir karakter olarak kalıyor.

Kötü karakterlerden biri olarak sayabileceğimiz Madame Gao (Wai Ching Ho) var. O da Uzakdoğulu insanları kör edip merdiven altında uyuşturucu sardırmak için kullanan şerefsiz bir kapitalist. Kötü adamı sevgisiyle kendine bağlayan, hanım ağa olma belirtileri gösterse de kötüyle kötüleşmeyen Vanessa bence dizideki en sağlam kadın karakter.

Daredevil'ın en büyük özelliği kötüleri döve döve sersemletmesi ama öldürmemesi. Bu uğurda kaç kere ölümden döndü. Bir de bu filmler ve diziler biz izleyicileri ne hale getirdiyse "Öldürsene be adam" kıvamına geliyorsunuz. Sezonun sonunda edindiği janti kostümü ve Daredevil adıyla bu tarzı değiştirecek mi, izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.