Dredd: Ma-Ma'dan Gerisini Atın Çöpe


Dredd, IMDB'de 7 puanı nasıl aldığını anlamadığım çöp bir film. (5 verdim düşsün diye.) Ya izlemeyin ya da benim yaptığım gibi 2x hızda izleyin. "Niye yazdın peki?" derseniz tek sebebi Ma-Ma karakteri.

Film tam bir Amerikan filmi. Uzak bir gelecekte adaleti, yargıyı, her şeyi yargıç adı verilen robotumsuz insanlar hallediyor. Bence faşist bir gelecek ama allayıp pullamışlar tabii. Suçlulara göz açtırılmıyor falan filan. Hollywood asık suratlı, kısık sesli erkek "kahramanlardan" bıkmadı gitti. Yargıç Dredd'i seyrederken ağzının ortasına patlatmak isteyen bir ben miyim acaba? Bir de yanına kahin bir kızcağız veriyorlar, Anderson'dan yargıç olur/olmaz derken hooop yollardalar.

Bu arada upuzun bir binada gücünü kabul ettirmiş Ma-Ma var. Bir hayat kadınıyken pezevenginden şiddet görünce cinnet getirerek adamı ve sonra daha birçok kişiyi katlederek zirveye ulaşmış bir kadın. Bence bir başarı öyküsü. Videodan ilgili bölümü izleyebilir ve filmin büyük bölümünü izlemekten kurtulabilirsiniz:



Ma-Ma, Slow-Mo diye bir uyuşturucunun da baş üreticisi ve dağıtımcısı. Bunu kullanan kişi için zaman yavaşlıyor, keyif de işkence de çok daha uzun hissediliyor. Biri acemi iki yargıç bu binanın içinden sağ çıkıp üstüne bir de Ma-Ma'yı öldürebiliyor.

İzlenmese hiçbir şey kaybettirmeyen Gamer'da Michael C. Hall kötü adam rolünde nasıl yükseliyorsa Cercei rolünden zaten kefil olduğumuz Lena Headley de bu leş filmdeki tek elle tutulur unsur olmayı başarıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.