Terminator: Genisys, Zorla Sarah Connor Olunmaz


Jurassic World gibi çocukluğumuzun bir efsanesini daha gelişmiş bir teknolojiyle önümüze sunan bir efsane olacaktı Terminator: Genisys. Ama en baştan belirteyim, filmin efektler ve nostaljik ayrıntılar dışında tek düzgün unsuru, valilikte umduğunu bulamayan emekli terminatör Arnold Schwarzennegger. Ne varsa eskilerde var...

Filmde itici bir John Connor (Jason Clarke), kazma bir Kyle Reese (Jai Courtney) ve badi badi koşan bir Sarah Connor (Emilia Clarke) var. Gereksiz kahramanlık, vıcık vıcık duygusallık gırla. Yine de paranıza yazık olmuyor çünkü yönetmen de elindekilerin farkında olsa gerek, filmi Arnold'a yaslamış. Meşhur tema müziği, Terminator sırıtması ve "I'll be back!" repliği artık bir "moruk" olan Terminator'ün kendisiyle birlikte buruk hatıralar olarak karşımıza çıkıyor. Sarah Connor'un "koruyucusu" olan terminatörümüz "yaşlı ama antika değil."

Sonuna yaklaşırken bir final filmi izliyormuş havasına kapıldım. Ama Hollywood durur mu, basacak devam filmini. O yüzden sonuna yakın ve jeneriğin ardından devam filminin çekileceğini bas bas bağırıyorlar. Sürprizbozan olsun, Emektar terminatör sıvı metal terminatörlerin üretildiği havuza düşüyor ve aynen onlar gibi şekil değişitirip kapılardan geçebiliyor. Onu bir de böyle görmek eğlenceli olabilir.

Yalnız, şu yeni Sarah Connor'a iki çift laf etmeden yazıyı bitirmeyeceğim. Gözler Linda Hamilton'ı nasıl arıyor anlatamam. Koşamayan, coşamayan, sinirlenemeyen, silah tutamayan basiretsiz Sarah Connor, adeta "Sarah Connor olunmaz, Sarah Connor doğulur" dedirtiyor. Bence bu rolün günümüzdeki en iyi temsilcisi Charlize Theron olurmuş ama o da yakın zamanda Mad Max: Fury Road'da döktürmüş zaten.

Küçük bir notla bitireyim. Hollywood konuya sıkışıp eskileri tekrar tekrar çekerken Back to Future serisinin yönetmeni Robert Zemekis, o hayattayken filmlerin yeniden çekilmesine izin vermeyeceğini açıklıyor. Onu takdir ediyor ve uzun ömürler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.