Till Lindemann'ın Solo Projesi: Skill in Pills


Till Lindemann'ın solo albümünü epeydir heyecanla bekliyordum. Yana yakıla ön sipariş verdikten sonra gün saymaya başladım. 22 Haziran'da mutlu son...

Rammstein birçok öyküme ilham kaynağı olduğu içindi biraz da heyecanım. Albümden önce yayınlanan  parçalar Till Lindemann'ın tek başına da Rammstein'ı aratmayacağının sinyalini veriyordu. Onun Doğu Almanya aksanlı Almancasına alıştıktan sonra İngilizcede şarkı söylemesi aynı hissi yaratacak mıydı?

Albümü alıp ilk kez dinledikten kısa bir süre sonra aylardır tıkanan ilham damarım bir anda açıldı. O açılan ilhamla ilk yazdığım öyküyü önümüzdeki günlerde blogda paylaşacağım.

İtiraf edeyim, insan başta çok daha fazlasını istiyor. Ama dinledikçe albümdeki cevherler keşfediliyor. Peter Tagtgren ile birlikte hazırlanan bu albümde anladım ki Rammstein'ı bu noktaya taşıyan önemli unsurlardan biri Till Lindemann'ın sadece sesi değil şarkı sözleri.

Albümdeki on şarkı şöyle :"Skills in Pills", "Ladyboy", "Fat", "Fish On", "Children of the Sun", "Home Sweet Home", "Cowboy", "Golden Shower", "Yukon", "Praise Abort", "That's My Heart".

Lindemann yine Almancadaki gibi kısa ve keskin cümleleri tercih etmiş. Sert melodiler eşliğinde transeksüel aşığa ve şişman kadınlara övgünün yanı sıra çaktırmadan sistem eleştirisi, hatta bence bir de post apokaliptik şarkı var. Daha n'olsun?

Richard Kruspe'nin ergen rock gruplarına benzettiğim Emigrate'inden sonra Till Lindemann, hem Rammstein hayranlarının hem de Rock-metal tarzını sevenlerin hoşuna gidebilecek bir albüm çıkarmış. Yine marjinalliğin öte yakasında bize merhaba diyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.