Istanbulfriendly: İstanbul'u Arkadaşça Anlatan İngilizce Blog Yayında!








Epeydir İstanbul hakkında İngilizce bir blog başlatmaya niyetliydim. Kardeşimden de aynı öneri gelince kolları sıvadık ve İstanbul'u arkadaşça okuyabileceğiniz bir blog hazırlamaya başladık. Şu an için İstanbul'a seyahat etmeyi planlayan veya öğrencilik, iş gibi nedenlerle bir süre İstanbul'da kalacak olan yabancılara yönelik İngilizce yazıyoruz. Ama Türkçe bloğun da hazırlıkları içinde olduğumuzu not düşelim.

Siteyi buradan ziyaret edebilirsiniz: http://istanbulfriendly.blogspot.com.tr/

Blogdaki yazıları öncelikle deneyimlerimizden yola çıkarak, sonra da araştırarak yazıyoruz. Fotoğrafları da kendimiz çekip ekliyoruz. DSLR fotoğraf makinesinin yanı sıra üst sürüm cep telefonlarıyla kaliteli fotoğraflar sunmaya çalışacağız. Yani buradaki fotoğraflar ilk olarak burada yer alacak. Fotoğraflara ismimizi yazıyoruz ama onları da, yazıları da (elbette emeğe saygı açısından referans vererek) paylaşabilirsiniz.

İstanbul hakkında yazılacak elbette çok şey var. Bunları sekiz ana kategori altında toplamaya çalıştık: Sights (görülecek yerler), Food/Drink (yiyecek/içecek), Shopping (alışveriş), Transportation (ulaşım), Accomodation (konaklama), Events (etkinlikler), Districts (semtler), Tips (ipuçları). Bunları arkadaşça bir tarzda yazarak İstanbul'u hakkıyla yansıtmayı düşünüyoruz.

Birçok seyahat sitesinde üst sıralarda yer alan İstanbul'u tarafsız bir gözle anlatmak önemli. Son zamanlarda birçok listede İstanbul'un güzellikleri anlatılıyor. Ama en çok dikkatimizi çeken husus bu fotoğraflarda neredeyse hiç kadın olmaması! Bu bloğu iki kadının yazması da bu açıdan yararlı olacak diye düşünüyorum.

Keyifli bir süreç olması dileğiyle!


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.