Michael C. Hall Akşamı


Uzun zamandır Dexter hakkında bir yazı yazsam mı diye düşünürken Gamer filmini izledikten sonra Michael C. Hall resmen rol çaldı.

Michael C. Hall, 1971 doğumlu, tiyatrodan gelen bir abimiz. Hatta film dünyasına atılmadan önce Cabaret (Kabare) müzikalinde, en kritik rollerden biri olan Emcee rolüyle sahne almış. (Kabare, Şehir Tiyatroları tarafından halen oynanan etkileyici bir oyun, tavsiye ederim. Lisa Minelli'nin başrol oynadığı 1972 yapımı filmi de var.)

Müzikalden amatör kamerayla çekilmiş birkaç videosu:

Giriş sahnesi, "Willkommen": http://www.youtube.com/watch?v=-3eX7UNRAjc

"I don't care much": http://www.youtube.com/watch?v=CXwHr66wEdw

"Money money money money": http://www.youtube.com/watch?v=V05H-ObWZZA

Six Feet Under'la tanınıp Dexter'la namını şahlandırmış diyebiliriz. 2010'da, Dexter çekimleri sırasında yakalandığı Hodgkin lenfomayı da tamamen yenmiş. Gördüğünüz fotoğraflarından biri 2011, diğeri 2013 yılında çekilmiş. Çekimlere devam ettiğini ve hastalığı çok ağır olmadığı için başlarda sakladığını belirtmek gerek.

Dexter'ın daha 4. sezonunu bitirdim, yani tam yarısı. Ama etrafta okuduğum yorumlara bakılırsa tempo ve kalite hiç düşmeyecek. Dexter Morgan karakterini özetlersem: seri katillerin seri katili. Sezonları tamamen bitirdikten sonra uzun uzadıya yazacağım. Ama dizi, sizi özetle şöyle bir ruh halinde bırakıyor: Adam katil cık cık cık; fakat sadece suçu kanıtlanmış ve salıverilmiş seri katilleri haklıyor alkış alkış alkış; fakat adam katil... İşin etik kısmı bir yana. Michael C. Hall bu denli iyi oynamasa Dexter bu kadar efsaneleşebilir miydi, şüpheliyim. Kimi zaman mimiksizliğiyle eleştiriliyor ama o kadar olaya tepkisiz kalabilmek zaten büyük başarı. Hem Dexter gibi bir seri katilin kaşının gözünün ayrı oynayıp şüpheleri üstüne çekmesi ne kadar akıl kârı tartışılır.


4. sezonun son iki bölümünden sonra hiçbir şeye bakmadan Gamer'ı açtım. Gerard Butler'ın oynadığını biliyordum ama bir de sanki Dexter geçiyordu giriş sahnesinde. Kafayı Dexter'la bozduğumu düşünürken filmin künyesinde Michael C. Hall adını da gördüm. Gamer vasat bir film ama kötü adam Ken Castle rolünde Michael C. Hall döktürmüş. İnsanların zihinleriyle insanları kontrol ettiği bir sanal gerçeklik oyunu yapan Ken Castle hem arızalı, hem havalı hem de çapkın. Spoiler'dan sayarsak, "I've Got You Under My Skin"i söyleyerek elemanlarıyla yaptığı dans bence filmin en akılda kalan sahnesi.

Filmi es geçmek isteyenler için dansın videosu burada: http://www.youtube.com/watch?v=nNlwoTbkk5M

Yine epey övgü alan ve almaya devam eden Six Feet Under'ı da izlemek kısmet olur umarım.

Yazıyı bu kadar uzatmayı düşünmemiştim ama araştırdıkça çok şey çıkıyor. Ayrıca, 2011 yılında aktörün, bu bloga adını veren Big Fish'in Broadway müzikalinde oynaması düşünülen isimler arasında geçtiğini öğrenmek hoş bir sürpriz oldu: http://www.broadwayworld.com/article/Michael-C-Hall-to-Star-in-BIG-FISH-on-Broadway-20111004#.U7VF_G87KXQ

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.